Kali Oliwa Extra Virgin Il Poggio PGI Toscany
KALI oferuje certyfikowaną organiczną oliwę Extra Virgin Toscano PGI, pozyskiwaną z odmiany Il Poggio. Poggio to zupełnie nowy blend, składa się głównie z oliwek odmiany Leccino (70%) i Frantoio (25%), ale zawiera także niewielki dodatek Ascolana (5%).
Poziom kwasowości poniżej 0,22%,
Ręcznie zbierane oliwki w ramach zrównoważonego i organicznego cyklu rolniczego. Tłoczone na zimno na naszej farmie przy użyciu linii MORI TEM Cultivar w ciągu trzech godzin od zbioru. Wysokie stężenie polifenoli spełniające wymogi regulacji UE 432/2012. Zapewnia to, że polifenole w oliwie z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie osiąga się przy codziennym spożyciu 20g oliwy z oliwek.
O Kaliagri (KALI)
Kaliagri to ceniony producent organicznej oliw extra virgin (EVOO), który ma swoją siedzibę w sercu Toskanii we Włoszech. Dba o zrównoważone praktyki rolnicze, łącząc tradycyjne metody z technikami ekologicznymi, aby pielęgnować swoje oliwki, zapewniając produkt czysty i odpowiedzialny środowiskowo. W ofercie Kali znajduje się kilka rodzajów znakomitej organicznej toskańskiej oliwy. Każda z nich oddaje bogate smaki i aromaty charakterystyczne dla toskańskich oliwek. Są idealne dla konsumentów szukających autentycznej włoskiej EVOO z zaangażowaniem w ekologiczną odpowiedzialność i wysoką jakość. Misja i wizja farmy to dążenie do zrównoważonej równowagi we wszystkich praktykach rolniczych, inspirowane przez Toskanię, gdzie natura i ludzka pomysłowość spotykają się od tysięcy lat w harmonii. Jakość produktu jest ich przewodnią wartością, co widać w pasji do uprawy ekologicznych produktów: od oliwy z oliwek po morele, brzoskwinie, starożytną pszenicę einkorn, egipską koniczynę i aromatyczne jagody. Oliwa Kali jest dostępna wyłącznie we Włoszech i USA.
Producent: Kaliagri
KALI oferuje certyfikowaną organiczną oliwę Extra Virgin Toscano PGI, pozyskiwaną z odmiany Il Poggio. Poggio to zupełnie nowy blend, składa się głównie z oliwek odmiany Leccino (70%) i Frantoio (25%), ale zawiera także niewielki dodatek Ascolana (5%).
Poziom kwasowości poniżej 0,22%,
Ręcznie zbierane oliwki w ramach zrównoważonego i organicznego cyklu rolniczego. Tłoczone na zimno na naszej farmie przy użyciu linii MORI TEM Cultivar w ciągu trzech godzin od zbioru. Wysokie stężenie polifenoli spełniające wymogi regulacji UE 432/2012. Zapewnia to, że polifenole w oliwie z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie osiąga się przy codziennym spożyciu 20g oliwy z oliwek.
O Kaliagri (KALI)
Kaliagri to ceniony producent organicznej oliw extra virgin (EVOO), który ma swoją siedzibę w sercu Toskanii we Włoszech. Dba o zrównoważone praktyki rolnicze, łącząc tradycyjne metody z technikami ekologicznymi, aby pielęgnować swoje oliwki, zapewniając produkt czysty i odpowiedzialny środowiskowo. W ofercie Kali znajduje się kilka rodzajów znakomitej organicznej toskańskiej oliwy. Każda z nich oddaje bogate smaki i aromaty charakterystyczne dla toskańskich oliwek. Są idealne dla konsumentów szukających autentycznej włoskiej EVOO z zaangażowaniem w ekologiczną odpowiedzialność i wysoką jakość. Misja i wizja farmy to dążenie do zrównoważonej równowagi we wszystkich praktykach rolniczych, inspirowane przez Toskanię, gdzie natura i ludzka pomysłowość spotykają się od tysięcy lat w harmonii. Jakość produktu jest ich przewodnią wartością, co widać w pasji do uprawy ekologicznych produktów: od oliwy z oliwek po morele, brzoskwinie, starożytną pszenicę einkorn, egipską koniczynę i aromatyczne jagody. Oliwa Kali jest dostępna wyłącznie we Włoszech i USA.
Producent: Kaliagri