Kali Oliwa Extra Virgin Blend (44% Frantoio, 46% Leccino, 7% Moraiolo i 3% Pendolino) PGI Toscany
KALI oferuje certyfikowaną organiczną oliwę Extra Virgin Toscano PGI z wysoką zawartością polifenoli, pozyskiwaną z wybranej toskańskiej odmiany: Leccino, Frantoio, Moraiolo ,Pendolino. Charakteryzuje się średnio lekkim poziomem goryczki i ostrości oraz średnim poziomem owocowości z dominującą nutą świeżego migdała oraz delikatnymi wrażeniami trawy, liści i karczocha oraz pikantnymi wrażeniami pieprzu i rukoli. Idealna do mięs i dziczyzny.
Poziom kwasowości poniżej 0,22%,
Ręcznie zbierane oliwki w ramach zrównoważonego i organicznego cyklu rolniczego. Tłoczone na zimno na naszej farmie przy użyciu linii MORI TEM Cultivar w ciągu trzech godzin od zbioru. Wysokie stężenie polifenoli spełniające wymogi regulacji UE 432/2012. Zapewnia to, że polifenole w oliwie z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie osiąga się przy codziennym spożyciu 20g oliwy z oliwek.
Data zbiorów: 29 września – 10 października
Kwas oleinowy C18:1 (COI/T.20/Doc n 33/rev 1 2017): 70,63%
Biopolifenole (NGD C89 - 2010): 541 mg/kg
Łączna ilość polifenoli (COI/T.20/29 2009): 925 mg/kg
O Kaliagri (KALI)
Kaliagri to ceniony producent organicznej oliw extra virgin (EVOO), który ma swoją siedzibę w sercu Toskanii we Włoszech. Dba o zrównoważone praktyki rolnicze, łącząc tradycyjne metody z technikami ekologicznymi, aby pielęgnować swoje oliwki, zapewniając produkt czysty i odpowiedzialny środowiskowo. W ofercie Kali znajduje się kilka rodzajów znakomitej organicznej toskańskiej oliwy. Każda z nich oddaje bogate smaki i aromaty charakterystyczne dla toskańskich oliwek. Są idealne dla konsumentów szukających autentycznej włoskiej EVOO z zaangażowaniem w ekologiczną odpowiedzialność i wysoką jakość. Misja i wizja farmy to dążenie do zrównoważonej równowagi we wszystkich praktykach rolniczych, inspirowane przez Toskanię, gdzie natura i ludzka pomysłowość spotykają się od tysięcy lat w harmonii. Jakość produktu jest ich przewodnią wartością, co widać w pasji do uprawy ekologicznych produktów: od oliwy z oliwek po morele, brzoskwinie, starożytną pszenicę einkorn, egipską koniczynę i aromatyczne jagody. Oliwa Kali jest dostępna wyłącznie we Włoszech i USA.
Producent: Kaliagri
KALI oferuje certyfikowaną organiczną oliwę Extra Virgin Toscano PGI z wysoką zawartością polifenoli, pozyskiwaną z wybranej toskańskiej odmiany: Leccino, Frantoio, Moraiolo ,Pendolino. Charakteryzuje się średnio lekkim poziomem goryczki i ostrości oraz średnim poziomem owocowości z dominującą nutą świeżego migdała oraz delikatnymi wrażeniami trawy, liści i karczocha oraz pikantnymi wrażeniami pieprzu i rukoli. Idealna do mięs i dziczyzny.
Poziom kwasowości poniżej 0,22%,
Ręcznie zbierane oliwki w ramach zrównoważonego i organicznego cyklu rolniczego. Tłoczone na zimno na naszej farmie przy użyciu linii MORI TEM Cultivar w ciągu trzech godzin od zbioru. Wysokie stężenie polifenoli spełniające wymogi regulacji UE 432/2012. Zapewnia to, że polifenole w oliwie z oliwek przyczyniają się do ochrony lipidów krwi przed stresem oksydacyjnym. Korzystne działanie osiąga się przy codziennym spożyciu 20g oliwy z oliwek.
Data zbiorów: 29 września – 10 października
Kwas oleinowy C18:1 (COI/T.20/Doc n 33/rev 1 2017): 70,63%
Biopolifenole (NGD C89 - 2010): 541 mg/kg
Łączna ilość polifenoli (COI/T.20/29 2009): 925 mg/kg
O Kaliagri (KALI)
Kaliagri to ceniony producent organicznej oliw extra virgin (EVOO), który ma swoją siedzibę w sercu Toskanii we Włoszech. Dba o zrównoważone praktyki rolnicze, łącząc tradycyjne metody z technikami ekologicznymi, aby pielęgnować swoje oliwki, zapewniając produkt czysty i odpowiedzialny środowiskowo. W ofercie Kali znajduje się kilka rodzajów znakomitej organicznej toskańskiej oliwy. Każda z nich oddaje bogate smaki i aromaty charakterystyczne dla toskańskich oliwek. Są idealne dla konsumentów szukających autentycznej włoskiej EVOO z zaangażowaniem w ekologiczną odpowiedzialność i wysoką jakość. Misja i wizja farmy to dążenie do zrównoważonej równowagi we wszystkich praktykach rolniczych, inspirowane przez Toskanię, gdzie natura i ludzka pomysłowość spotykają się od tysięcy lat w harmonii. Jakość produktu jest ich przewodnią wartością, co widać w pasji do uprawy ekologicznych produktów: od oliwy z oliwek po morele, brzoskwinie, starożytną pszenicę einkorn, egipską koniczynę i aromatyczne jagody. Oliwa Kali jest dostępna wyłącznie we Włoszech i USA.
Producent: Kaliagri