<p>Do przyprawiania dań gotowanych oraz tych na talerzu, składnik sosów i dressingów. Zdrowszy zamiennik soli czy przyprawy w płynie maggi.</p> <p>Tradycyjny sos sojowy typu Tamari, który idealnie nadaje się do marynowania mięs, pogłębiania smaku oraz długiej obróbki termicznej. W odróżnieniu od klasycznego sosu sojowego Kikkoman, Tamari wzbogacony został o ocet spirytusowy, który nadaje mu specyficznego i jedynego w swoim rodzaju smaku. Ocet sprawia również, że duszone mięsa stają się dużo delikatniejsze a cała potrawa nabiera wyrazistości.</p> <p> </p> <p><strong>WARUNKI PRZECHOWYWANIA</strong></p> <p>Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.</p><br><p><strong>SKŁAD:</strong> Woda, ziarno <strong>soi</strong>, sól, ocet spirytusowy.</p> <p><strong>Wartość odżywcza w 100 ml:</strong></p> <ul> <li>Wartość energetyczna 240 kJ / 57kcal,</li> <li>Tłuszcz 0 g,</li> <li>w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g,</li> <li>Węglowodany 2,0 g,</li> <li>w tym cukry 0 g,</li> <li>Białko 10 g,</li> <li>Sól 16,4 g.</li> </ul>