Infolinia: 889 133 333
Ocet jabłkowy znajduje szerokie zastosowanie w naszej kuchni. W połączeniu z oliwą z oliwek oraz miodem, może on stanowić doskonały dressing do pełnej warzyw sałatki. Warto również wykorzystać go podczas marynowania mięs oraz warzyw przeznaczonych do pieczenia.

czyszczenie warzyw i owoców:
połączenie 100ml octu jabłkowego z jednym litrem wody pozwala na sporządzenie skutecznej mikstury, odpowiedzialnej za oczyszczanie zakupionych warzyw i owoców z nadmiaru pestycydów.

Dodatkowo w niewielkich ilościach może dodawany być do domowych koktajli, jak również napojów z dodatkiem miodu i dużej ilości wody.

Ocet jabłkowy to produkt naturalny i ekologiczny, który powstaje z fermentacji soku z polskich jabłek. Ocet ten ma wiele zastosowań w kuchni i w domu. Można go używać jako dodatek do sałatek, sosów, marynat i konserw. Ocet jabłkowy ma także właściwości zdrowotne i kosmetyczne. Pomaga regulować poziom cukru we krwi, wspomaga trawienie i odchudzanie, poprawia stan skóry i włosów. Ocet jabłkowy OCTIM ma 6% kwasowości i jest niepasteryzowany, co oznacza, że zachowuje wszystkie cenne składniki odżywcze i enzymy. Ocet ten jest naturalnie mętny i może mieć osad na dnie butelki, co nie jest wadą, lecz wynikiem procesów biologicznych.


Ocet do bezpośredniego użycia. Rozcieńczyć w stosunku 1:1.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów