Infolinia: 889 133 333

Pyłek pszczeli to naturalny produkt o udowodnionym działaniu prozdrowotnym. Warto włączyć go na stałe do swojej diety z uwagi na to, że dostarcza naszemu organizmowi wielu cennych witamin, minerałów i związków biologicznie czynnych tj. flawonoidy. Badania naukowe potwierdzają m.in. jego działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Pyłek może być także świetną odżywką dla osób intensywnie trenujących oraz w okresie rekonwalescencji. Jest również składnikiem wielu kosmetyków pielęgnacyjnych, a także tych wykorzystywanych w leczeniu niektórych chorób skóry.

Pyłek w miodzie jest łatwiejszy w stosowaniu niż pyłek suszony, ponieważ nie trzeba go moczyć w wodzie.

Pyłek można dodawać do koktajli, jogurtu czy owsianki.

Kurację należy rozpocząć od 1 łyżeczki pyłku, zwiększając do 1 łyżki stołowej dziennie. Pyłek w miodzie można również podawać dzieciom – maksymalnie 1 łyżeczkę dziennie.

Kuracja powinna trwać 2-3 miesiące. Można ją stosować np. w sezonie jesiennym i wiosennym.

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.

 

UWAGA

Pyłek pszczeli może powodować reakcję alergiczną u osób uczulonych na pyłki kwiatów. Najlepiej na początek spróbować małej ilości i obserwować, czy nie występują objawy reakcji alergicznej (np. swędzenie uszu lub gardła).


SKŁAD: miód 80%, pyłek pszczeli 20%

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów