Już od wielu pokoleń produkty wytwarzane przez pracowite pszczoły uważa się za cenny element diety człowieka, jak również medycyny naturalnej. I chociaż dobrze znane są nam właściwości niektórych miodów, a nawet pyłku kwiatowego, nadal niewielu z nas zdaje sobie sprawę z niezwykłych korzyści, jakie może przynieść nam pierzga pszczela. Produkt ten uznawany jest za nieocenione wsparcie w terapii zaburzeń układu pokarmowego. Ponadto, wprowadzenie go do zrównoważonej diety, w połączeniu z systematyczną aktywnością fizyczną, wspiera naszą odporność, co jest szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym.
Dawkowanie: Ponieważ nieznane są przypadki przedawkowania pierzgi , można ją spożywać systematycznie po 2 łyżeczki dziennie, rano przed jedzeniem i wieczorem przed kolacją. Jedynym działaniem ubocznym przy zbyt dużym spożyciu może być lekkie rozwolnienie.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać na półce w temperaturze pokojowej, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
SKŁAD: miód 95%, pierzga pszczela 5%