Infolinia: 889 133 333
Miód pomarańczowy prosto z Hiszpani. Najwyższej jakości miód z kwiatów pomarańczy. Posiada jasnobursztynową barwę oraz słodki smak i przyjemny, owocowy aromat.

Miód z kwiatów pomarańczy ma lekki cytrusowy aromat, dzięki czemu znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponuje się z gorącymi napojami oraz sałatkami. Pamiętajmy jednak, że w wysokiej temperaturze traci swoje cenne właściwości. Jego niepowtarzalny smak sprawia, że bardzo dobrze łączy się z daniami słodko-kwaśnymi. Przypomina nieco miód akacjowy. Niektórzy dopatrzą się również podobieństwa do wyrazistego aromatu miodu gryczanego. Aby wykorzystać w pełni jego wartości odżywcze, warto spożywać go na surowo.

Miód można spożywać z pieczywem, dodawać do ciepłej herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz wszelkiego rodzaju deserów.


Miód z kwiatów pomarańczy to jedna z najbardziej szlachetnych odmian miodu. Wyróżnia się niezwykłym aromatem kwiatowym i herbacianą barwą. Jest delikatny w smaku, chociaż można w nim wyczuć nutkę ostrości. To wyjątkowe doznanie smakowe sprawia, że nie sposób pomylić go z żadnym innym miodem. Zadba o naszą odporność, przyniesie relaks i odprężenie. Nada oryginalnego charakteru wielu potrawom. Poznaj własciwości miodu pozyskiwanego z kwiatów pomarańczy rozkwitających w hiszpańskim słońcu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów