Zbierany późną wiosną do wczesnego lata, miód ze słynnego, dzikiego, górskiego tymianku kwitnącego w wysokich rejonach górzystej Krety.
Ma silny smak i bursztynową barwę.
Szeroko stosowany do zwalczania infekcji.
Działa antybakteryjnie, przeciwutleniająco i antyseptycznie, jest naturalnym wzmocnieniem ludzkiego organizmu.
Doskonale smakuje z jogurtem, orzechami, tostami maślanymi, serem feta i kozim serem.
Miód tymiankowy Meligyris został wyróżniony w międzynarodowym konkursie "Great Taste Awards 2014" zorganizowanym w Londynie przez Guild of Fine Food.
Spośród 10 tys. produktów tylko 124 zostały nagrodzone, a wśród nich dwa wyjątkowe miody: miód tymiankowy oraz organiczny miód leśny z tymiankiem i dzikimi ziołami.
To bardzo ważne wyróżnienie, gdyż przyznane przez ponad 400 koneserów smaku uczestniczących w tym konkursie.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent: Meligyris
Ma silny smak i bursztynową barwę.
Szeroko stosowany do zwalczania infekcji.
Działa antybakteryjnie, przeciwutleniająco i antyseptycznie, jest naturalnym wzmocnieniem ludzkiego organizmu.
Doskonale smakuje z jogurtem, orzechami, tostami maślanymi, serem feta i kozim serem.
Miód tymiankowy Meligyris został wyróżniony w międzynarodowym konkursie "Great Taste Awards 2014" zorganizowanym w Londynie przez Guild of Fine Food.
Spośród 10 tys. produktów tylko 124 zostały nagrodzone, a wśród nich dwa wyjątkowe miody: miód tymiankowy oraz organiczny miód leśny z tymiankiem i dzikimi ziołami.
To bardzo ważne wyróżnienie, gdyż przyznane przez ponad 400 koneserów smaku uczestniczących w tym konkursie.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent: Meligyris