Zbierany późną wiosną do wczesnego lata, miód ze słynnego, dzikiego, górskiego tymianku kwitnącego w wysokich rejonach górzystej Krety. Ma silny smak i bursztynową barwę. Szeroko stosowany do zwalczania infekcji. Działa antybakteryjnie, przeciwutleniająco i antyseptycznie, jest naturalnym wzmocnieniem ludzkiego organizmu. Doskonale smakuje z jogurtem, orzechami, tostami maślanymi, serem feta i kozim serem. Miód tymiankowy Meligyris został wyróżniony w międzynarodowym konkursie "Great Taste Awards 2014" zorganizowanym w Londynie przez Guild of Fine Food. Spośród 10 tys. produktów tylko 124 zostały nagrodzone, a wśród nich dwa wyjątkowe miody: miód tymiankowy oraz organiczny miód leśny z tymiankiem i dzikimi ziołami. To bardzo ważne wyróżnienie, gdyż przyznane przez ponad 400 koneserów smaku uczestniczących w tym konkursie. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Producent: Meligyris