Infolinia: 889 133 333
Miód gryczany działa odtruwająco, a poza tym jest bardzo dobry na układ krążenia, wątrobę, miażdżycę, niedokrwistość wynikającą z niedoboru żelaza.

Miód gryczany możemy stosować w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Stanowi on doskonały dodatek do rozgrzewającej herbaty, domowych lodów oraz koktajli owocowych. Ponadto, niniejszy produkt świetnie sprawdzić się może podczas przygotowywania porannej owsianki. Dzięki silnym właściwościom regeneracyjnym oraz oczyszczającym, miód gryczany idealnie odnajduje się podczas zabiegów pielęgnacyjnych twarzy, ciała i włosów.

Miód gryczany uznawany jest obecnie za jeden z najbardziej wartościowych produktów pszczelarskich. Na szczególną uwagę zasługują jego niezwykłe właściwości lecznicze. Charakteryzuje się on ciemną, brązową barwą (przypominającą napar z czarnej herbaty), intensywnym kwiatowym zapachem i lekko ostrawym smakiem. Warto również wiedzieć, iż przechowywanie miodu gryczanego w miejscu z dostępem do światła sprawia, że jest on w stanie zmienić swoją barwę z brązowej na czarną. Co ważne, w składzie miodu gryczanego znajdziemy około 50% fruktozy i blisko 46% glukozy.

Nektar zbierany jest zazwyczaj pod koniec lipca.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów