Infolinia: 889 133 333
SKŁADNIKI
ekologiczny tłuszcz kakaowy.

OPIS
MASŁO kakaowe (theobroma cacao seed butter) znane również jako olej lub tłuszcz kakaowy to naturalny tłuszcz roślinny. masło kakaowe pozyskiwane jest z ziaren kakaowca. W składzie nie posiada węglowodanów - świetnie sprawdzi się w diecie ketogenicznej i w dietach low carb.
Temperatura topnienia MASŁA kakaowego jest niska - od 30 do 36°C (zbliżoną do temperatury ciała człowieka), w kosmetyce łatwo go rozprowadzić na skórze i szybko się wchłania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 3700 kJ / 900 kcal
Tłuszcz - 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 60 g
Węglowodany - 0 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 0 g
Sól - 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ)

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów