Chałwa z pełnego ziarna z rodzynkami to produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej i smakowej.
Chałwa jest tradycyjnym deserem kuchni orientalnej, który składa się z pasty z ziaren sezamu lub słonecznika, cukru lub miodu i dodatków smakowych.
Chałwa z pełnego ziarna z rodzynkami zawiera pełne ziarna sezamu, które nie są odtłuszczone i zachowują całe bogactwo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Rodzynki dodają chałwie słodyczy i aromatu. Chałwa jest źródłem białka, błonnika, wapnia, magnezu, żelaza i witamin z grupy B.
Nadaje się do spożycia jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do pieczywa, ciast, lodów czy musli.
Chałwa jest produkowana w Turcji.
53% sezam
22% cukier nierafinowany
10% syrop glukozowy z suszonych winogron
Chałwa jest tradycyjnym deserem kuchni orientalnej, który składa się z pasty z ziaren sezamu lub słonecznika, cukru lub miodu i dodatków smakowych.
Chałwa z pełnego ziarna z rodzynkami zawiera pełne ziarna sezamu, które nie są odtłuszczone i zachowują całe bogactwo jednonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Rodzynki dodają chałwie słodyczy i aromatu. Chałwa jest źródłem białka, błonnika, wapnia, magnezu, żelaza i witamin z grupy B.
Nadaje się do spożycia jako samodzielna przekąska lub jako dodatek do pieczywa, ciast, lodów czy musli.
Chałwa jest produkowana w Turcji.
53% sezam
22% cukier nierafinowany
10% syrop glukozowy z suszonych winogron