Infolinia: 889 133 333
Ręcznie robiona chałwa sezamowa z migdałami.

Chałwa z migdałami to produkt spożywczy o wysokiej wartości odżywczej i bogatym smaku. Chałwa jest rodzajem słodyczy zrobionych z masy sezamowej lub słonecznikowej, do której dodaje się cukier, miód i różne dodatki smakowe. Chałwa ta zawiera migdały, które nadają jej chrupkości i aromatu.

Chałwa z migdałami  ma kremową konsystencję i łagodny smak. Jest źródłem białka, wapnia, żelaza i witamin z grupy B. Chałwa z migdałami nadaje się do spożycia na śniadanie, jako przekąska lub deser. Można ją również wykorzystać do wypieków lub dekoracji ciast.

 Polecamy spróbować tego pysznego produktu o tradycyjnym i orientalnym charakterze.


Chałwa to tradycyjny produkt o dużej wartości odżywczej. Ze względu na wysoką zawartość tahini (mielonego sezamu), dostarcza organizmowi energii, jest bogatym źródłem białka roślinnego.

Składniki: tahini (zmielony sezam), cukier, migdały 10%, syrop glukozowy z kukurydzy, ekstrakt z mydlnicy lekarskiej, wanilina. Regulator kwasowości: kwasek cytrynowy.
Zawiera sezam, może zawierać śladowe ilości orzechów. Pojawienie się oleju sezamowego jest zjawiskiem normalnym.

Producent: Cretan Halva

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów