Infolinia: 889 133 333
Kawa zielona ma właściwości odchudzające, ponieważ w przeciwieństwie do czarnej kawy, zawiera kwas chlorogenowy, który powoduje szybszą przemianę materii i spalanie tkanki tłuszczowej

Zielona kawa to niepalone ziarna kawowca, z którego pozyskuje się także tradycyjną kawę paloną.
Posiada ona delikatną bladozieloną barwę. Wynika to z faktu, że po zebraniu nie zostaje ona poddana procesowi palenia.

W jej składzie oprócz pobudzającej kofeiny znajdziemy także kwas chlorogenowy, któremu przypisuje się właściwości przyśpieszające spalanie tkanki tłuszczowej. Zielona kawa jest także bogatym źródłem cennych polifenoli, kwasu salicylowego a także wielu witamin i składników mineralnych. W jej składzie znajdziemy m.in. kwas foliowy, witaminę B1, B2, B12 a także wapń, potas, sód, magnez, żelazo, fosfor i cynk.

Zaparzając zieloną kawę należy pamiętać o odpowiedniej temperaturze wody (optymalna temperatura to ok. 90 stopni), ponieważ zalanie jej wrzątkiem może pozbawić ją wszystkich prozdrowotnych właściwości.

Jeśli szukasz zdrowego i aromatycznego napoju, który pobudzi cię do działania i poprawi twój nastrój, wypróbuj kawę zieloną mieloną.

To produkt wysokiej jakości, który zachowuje wszystkie korzystne właściwości ziaren kawy zielonej.

Kawę zieloną mieloną możesz zaparzać w ekspresie lub w tradycyjnym kubku.

Smak jest delikatny i orzeźwiający, a zapach pobudza zmysły.


100% ROBUSTA
kraj pochodzenia: INDIE

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów