Produkty powiązane
BIO Kawa zbożowa instant 125g Alce NeroSKM - Siedlecka Manufaktura Kawy przygotowała zdrowy zamiennik kawy o intensywnym aromacie, który posiada wiele właściwości, wpływających na funkcjonowanie organizmu - kawę mieloną bezkofeinową z korzenia mniszka lekarskiego. Mniszek zawiera m.in. kwas kawowy. Substancja ta ma właściwości przeciwzapalne, żółciopędne, immunostymdivacyjne, przeciwmiażdżycowe, antyagregacyjne, fungistatyczne (hamujące wzrost grzybów) i bakteriostatyczne. Oprócz tego zawiera też kumaryny, flawonoidy, potas, witaminy A, C i z grupy B
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Korzeń mniszka i jego przetwory działają żółciopędnie i żółciotwórczo, korzystnie wpływają na wątrobę (m.in. przy marskości), na jelita cienkie i okrężnicę. Usuwają nadmiar cholesterolu i trójglicerydów, a także zapobiegają powstawaniu kamieni żółciowych. Ponadto eliminują nadmiar wody z organizmu i uczucie opuchnięcia, oczyszczają krew ze złogów i pozostałości po zatruciach, stymdivują usuwanie toksyn powstających w procesach metabolicznych (np. w czasie odchudzania). Oprócz regdivacji pracy wątroby, mniszek wspiera również odporność. Kawa pozytywnie wpływa na poprawę trawienie, może złagodzić bóle brzucha. Szklanka kawy z mniszka to dawka pozytywnej energii.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, zachwyci wielu swoim aromatem i smakiem.
Jedną czubatą łyżeczkę kawy zalać około 200 ml gorącej wody o temperaturze 90 - 95°C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Dla niektórych oryginalny smak kawy z mniszka może być zbyt intensywny. Warto wtedy spróbować kawy z korzenia mniszka lekarskiego z dodatkami takimi jak: ksylitol, cukier kokosowy, olej MCT, mleko kokosowe, czy śmietanka sojowa. Takie dodatki sprawią, że smak będzie mnie intensywny, delikatnie słodszy, jednocześnie cenne wartości odżywcze korzenia mniszka nie zmienią sią.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Jakie właściwości ma kawa mniszkowa?
wzmacnia odporność;
wzmacnia wątrobę;
przyspiesza przemianę materii;
posiada właściwości detoksykacyjne;
wspomaga przy problemach skórnych (egzema, łuszczyca, tłusta cera z wypryskami).
Dla niektórych oryginalny smak kawy z mniszka może być zbyt intensywny. Warto wtedy spróbować kawy z korzenia mniszka lekarskiego z dodatkami takimi jak: ksylitol, cukier kokosowy, olej MCT, mleko kokosowe, czy śmietanka sojowa. Takie dodatki sprawią, że smak będzie mnie intensywny, delikatnie słodszy, jednocześnie cenne wartości odżywcze korzenia mniszka nie zmienią sią.
Pochodzenie: uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie.
Metody parzenia: Metoda tradycyjna w temperaturze 90 stopni C, ekspres przelewowy oraz inne przelewowe metody parzenia.
Wyczuwalne smaki: Zbalansowana gorycz i kwasowość, delikatna słodycz, wyczuwalna nuta orzechowa.
SKŁAD: Wypalany korzeń Mniszka Lekarskiego 100%
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego posiada niezwykłe właściwości prozdrowotne. Korzeń mniszka i jego przetwory działają żółciopędnie i żółciotwórczo, korzystnie wpływają na wątrobę (m.in. przy marskości), na jelita cienkie i okrężnicę. Usuwają nadmiar cholesterolu i trójglicerydów, a także zapobiegają powstawaniu kamieni żółciowych. Ponadto eliminują nadmiar wody z organizmu i uczucie opuchnięcia, oczyszczają krew ze złogów i pozostałości po zatruciach, stymdivują usuwanie toksyn powstających w procesach metabolicznych (np. w czasie odchudzania). Oprócz regdivacji pracy wątroby, mniszek wspiera również odporność. Kawa pozytywnie wpływa na poprawę trawienie, może złagodzić bóle brzucha. Szklanka kawy z mniszka to dawka pozytywnej energii.
Kawa z korzenia mniszka lekarskiego nie zawiera kofeiny i konserwantów. Właściwie przyrządzona, zachwyci wielu swoim aromatem i smakiem.
Jedną czubatą łyżeczkę kawy zalać około 200 ml gorącej wody o temperaturze 90 - 95°C. Kawę z korzenia mniszka lekarskiego można przyrządzić używając następujących metod parzenia: ekspres przelewowy, drip, zaparzacz (French Press), Chemex, tradycyjna metoda parzenia (zalewajka).
Dla niektórych oryginalny smak kawy z mniszka może być zbyt intensywny. Warto wtedy spróbować kawy z korzenia mniszka lekarskiego z dodatkami takimi jak: ksylitol, cukier kokosowy, olej MCT, mleko kokosowe, czy śmietanka sojowa. Takie dodatki sprawią, że smak będzie mnie intensywny, delikatnie słodszy, jednocześnie cenne wartości odżywcze korzenia mniszka nie zmienią sią.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Jakie właściwości ma kawa mniszkowa?
wzmacnia odporność;
wzmacnia wątrobę;
przyspiesza przemianę materii;
posiada właściwości detoksykacyjne;
wspomaga przy problemach skórnych (egzema, łuszczyca, tłusta cera z wypryskami).
Dla niektórych oryginalny smak kawy z mniszka może być zbyt intensywny. Warto wtedy spróbować kawy z korzenia mniszka lekarskiego z dodatkami takimi jak: ksylitol, cukier kokosowy, olej MCT, mleko kokosowe, czy śmietanka sojowa. Takie dodatki sprawią, że smak będzie mnie intensywny, delikatnie słodszy, jednocześnie cenne wartości odżywcze korzenia mniszka nie zmienią sią.
Pochodzenie: uprawy - województwo podkarpackie, lubelskie, podlaskie.
Metody parzenia: Metoda tradycyjna w temperaturze 90 stopni C, ekspres przelewowy oraz inne przelewowe metody parzenia.
Wyczuwalne smaki: Zbalansowana gorycz i kwasowość, delikatna słodycz, wyczuwalna nuta orzechowa.
SKŁAD: Wypalany korzeń Mniszka Lekarskiego 100%