Infolinia: 889 133 333
Syrop z karobu jest wytwarzany ze strąków drzewa szarańczynu i ma łagodny, słodki smak.

Może być stosowany jako słodzik w ciastach, tahini, gorących i zimnych napojach, jogurtach, lodach i ryżu. Jest świetnym substytutem cukru.

Jest bogaty w wapń (prawie trzykrotnie więcej niż mleko krowie - chleb świętojański zawiera 350mg na 100g w porównaniu do mleka zawierającego 120mg na 100g). Smak syropu może się różnić w zależności od odmiany szarańczyna, jednak zawsze ma niezmienne wartości odżywcze.

Do produkcji używane są tylko owoce kreteńskie.

Produkty z karobu są: ekologiczne, bezglutenowe, bezkofeinowe, odpowiednie dla wegetarian i wegan, nie zawierają tłuszczów, soli, ani dodatku cukrów

Składniki: karob, woda

Producent: Physis of Crete

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów