Jeśli szukasz herbaty o wyjątkowym smaku i aromacie, która ma wiele właściwości leczniczych, to Gojnik z Olimpu (sideritis scardica) 35g BIO jest idealnym wyborem dla Ciebie. To zioło pochodzi z górskich zboczy Olimpu i jest cenione przez Greków od starożytności. Gojnik nie tylko pobudza i odświeża, ale także przyspiesza gojenie się ran, wzmacnia układ odpornościowy i poprawia trawienie. Możesz zaparzyć gojnik na gorąco lub na zimno, używając jednej lub dwóch gałązek na pół litra wody. Gojnik jest produktem rolnictwa ekologicznego i ma certyfikat BIO. Spróbuj gojnika z Olimpu i poczuj się jak grecki bóg!
Nazwa łacińska pochodzi z greckiego słowa „sidero” co oznacza żelazo. W starożytności był jednym z najważniejszych ziół wojennej apteki. Nie tylko pobudzał, ale również przyspieszał gojenie się ran po walce – stąd nazwa gojnik.
Był poświęcony bogom Olimpu, ponieważ rośnie naturalnie w górach na wysokości 800-2800m n.p.m. Na terenie Grecji rośnie 12 odmian gojnika. Najbardziej popularna i lubiana herbatka przez Greków - osoby starsze jak i dzieci.
Ma wyjątkowy smak i aromat.
Nadaje się do picia na gorąco jak i na zimno, z dodatkiem miodu lub cytryny. Doskonały napój orzeźwiający na początek dnia.
Może być spożywany bez ograniczeń tzn. nie ma żadnych przeciwwskazań co do jego spożycia.
Zastosowanie:
Przygotowanie:
1-2 gałązki gojnika wystarczają na 500ml naparu.
Po przepłukaniu zimna wodą zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 min.
Składniki: gojnik* (sideritis scardica) - całe gałązki / *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego. Rolnictwo UE
Producent: Greco
Nazwa łacińska pochodzi z greckiego słowa „sidero” co oznacza żelazo. W starożytności był jednym z najważniejszych ziół wojennej apteki. Nie tylko pobudzał, ale również przyspieszał gojenie się ran po walce – stąd nazwa gojnik.
Był poświęcony bogom Olimpu, ponieważ rośnie naturalnie w górach na wysokości 800-2800m n.p.m. Na terenie Grecji rośnie 12 odmian gojnika. Najbardziej popularna i lubiana herbatka przez Greków - osoby starsze jak i dzieci.
Ma wyjątkowy smak i aromat.
Nadaje się do picia na gorąco jak i na zimno, z dodatkiem miodu lub cytryny. Doskonały napój orzeźwiający na początek dnia.
Może być spożywany bez ograniczeń tzn. nie ma żadnych przeciwwskazań co do jego spożycia.
Zastosowanie:
- Wspomaga profilaktykę choroby Alzheimera oraz jest skuteczny w leczeniu ran (potwierdzone badaniami)
- Stosowany na przeziębienia i choroby układu oddechowego
- Ma działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne
- Doskonały na bóle żołądka i problemy związane z trawieniem
- Zawiera żelazo, idealny dla osób z anemią
Przygotowanie:
1-2 gałązki gojnika wystarczają na 500ml naparu.
Po przepłukaniu zimna wodą zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5-7 min.
Składniki: gojnik* (sideritis scardica) - całe gałązki / *certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego. Rolnictwo UE
Producent: Greco