KETO ciasteczko o smaku kokosa i orzechów nerkowca to doskonała przekąska między zrównoważonymi posiłkami, którą możesz zabrać ze sobą wszędzie tam, gdzie masz na to ochotę. Okazuje się jednak, że produkt maki FRANK&OLI możesz wykorzystać w swojej kuchni także na inne sposoby. Oto kilka naszych propozycji.
- Po pierwsze: przygotuj pyszny deser lodowy z dodatkiem pokruszonego KETO ciasteczka oraz świeżych owoców leśnych. Taka propozycja doskonale sprawdzi się podczas upalnych, letnich dni;
- Po drugie: Wymieszaj pokruszone ciasteczko z jogurtem naturalnym, aby w ten sposób przygotować smaczne II śniadanie;
- Po trzecie: Wykorzystaj pokruszone KETO ciasteczko podczas tworzenia pysznych ciast oraz musów wegańskich. Niniejszy produkt to łatwe i smaczne rozwiązanie na spód do sernika na zimno z dodatkiem świeżych owoców i galaretki na bazie pektyny.
Warunki przechowywania: KETO ciasteczko (kokos i nerkowiec) marki FRANK&OLI należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w szafce kuchennej. Pamiętaj o tym, aby spożyć produkt przed upływem daty podanej na opakowaniu produktu.
Skład: kokos - 36% (miazga kokosowa 22%, wiórki kokosowe 14%), błonnik z korzenia cykorii (inulina), mąka z orzechów migdałowych, orzechy nerkowca - 6%, lecytyna z rzepaku (emulgator), sól himalajska. Uwaga! Produkt może zawierać śladowe ilości sezamu, orzechów ziemnych, innych orzechów oraz mleka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g PRODUKTU
Wartość energetyczna – 1 917kJ / 465kcal;
Tłuszcze – 34,9g: w tym nasycone kwasy tłuszczowe – 22,6g;
Węglowodany – 13,1g: w tym cukry – 9,0g;
Błonnik – 33,8g;
Białko – 7,7g;
Sól – 0,63g