Nasza baklava powstaje ręcznie, nie stosujemy żadnych konserwantów oraz dodatków do żywności. W 2021 roku zdobyła prestiżowy złoty medal i nagrodę "Autentyczny smak Grecji"
Składniki:
ciasto filo (mąka pszenna, sól), orzechy włoskie (~20%), masło, cukier, syrop ze skrobi kukurydzianej, wanilina, cynamon, goździki.
Wytwarzana w miejscu, gdzie wykorzystywany jest gluten, mleko, jaja, orzechy, sezam, soja, orzechy ziemne. Może zawierać fragmenty łupin orzecha. Pojawienie się syropu jest zjawiskiem normalnym.
Filippos Premium Baklava powstała w 1974 roku w północnej Grecji. To już ponad 40 lat tradycji i miłości do naszego deseru dla prawdziwych smakoszy.
W 1917 r. po wymianie ludności między Grecją a Turcją, rodzina Mouratidis zostaje przeniesiona do Grecji w region Kozani. Filippos Mouratidis uczy się cukiernictwa od 1964 roku. Łączy elementy, które przekazała mu babcia z nowoczesnością. Nasza baklava jest wyjątkowa, ponieważ jest zrobiona z delikatnego, bardzo cienkiego płata ciasta filo, ma sporą ilość orzechów włoskich w nadzieniu i jest starannie oblewana syropem zaraz po upieczeniu w maśle. To słodycz pierwszej klasy, która towarzyszy nam na co dzień.
Producent: Filippos Traditional Baklava
Składniki:
ciasto filo (mąka pszenna, sól), orzechy włoskie (~20%), masło, cukier, syrop ze skrobi kukurydzianej, wanilina, cynamon, goździki.
Wytwarzana w miejscu, gdzie wykorzystywany jest gluten, mleko, jaja, orzechy, sezam, soja, orzechy ziemne. Może zawierać fragmenty łupin orzecha. Pojawienie się syropu jest zjawiskiem normalnym.
Filippos Premium Baklava powstała w 1974 roku w północnej Grecji. To już ponad 40 lat tradycji i miłości do naszego deseru dla prawdziwych smakoszy.
W 1917 r. po wymianie ludności między Grecją a Turcją, rodzina Mouratidis zostaje przeniesiona do Grecji w region Kozani. Filippos Mouratidis uczy się cukiernictwa od 1964 roku. Łączy elementy, które przekazała mu babcia z nowoczesnością. Nasza baklava jest wyjątkowa, ponieważ jest zrobiona z delikatnego, bardzo cienkiego płata ciasta filo, ma sporą ilość orzechów włoskich w nadzieniu i jest starannie oblewana syropem zaraz po upieczeniu w maśle. To słodycz pierwszej klasy, która towarzyszy nam na co dzień.
Producent: Filippos Traditional Baklava