Infolinia: 889 133 333
Nasza baklava powstaje ręcznie, nie stosujemy żadnych konserwantów oraz dodatków do żywności. W 2021 roku zdobyła prestiżowy złoty medal i nagrodę "Autentyczny smak Grecji"

Składniki:
Ciasto filo (mąka pszenna, sól), orzechy włoskie (~20%), tłuszcz roślinny, cukier, masło, syrop ze skrobi kukurydzianej, wanilina, cynamon, goździki, polewa czekoladowa (kakao, hydr. tłuszcze roślinne, mąka).Wytwarzana w miejscu, gdzie wykorzystywany jest gluten, mleko, jaja, orzechy, sezam, soja, orzechy ziemne. Może zawierać fragmenty łupin orzecha. Pojawienie się syropu jest zjawiskiem normalnym.

Filippos Premium Baklava powstała w 1974 roku w północnej Grecji. To już ponad 40 lat tradycji i miłości do naszego deseru dla prawdziwych smakoszy.

W 1917 r. po wymianie ludności między Grecją a Turcją, rodzina Mouratidis zostaje przeniesiona do Grecji w region Kozani. Filippos Mouratidis uczy się cukiernictwa od 1964 roku. Łączy elementy, które przekazała mu  babcia z nowoczesnością. Nasza baklava jest wyjątkowa, ponieważ jest zrobiona z delikatnego, bardzo cienkiego płata ciasta filo, ma sporą ilość orzechów włoskich w nadzieniu i jest starannie oblewana syropem zaraz po upieczeniu w maśle.

To słodycz pierwszej klasy, która towarzyszy nam na co dzień.  

Producent: Filippos Traditional Baklava

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów