Infolinia: 889 133 333
Tradycyjne paluszki produkowane są z białej mąki pszennej o mało wartościowym składzie. Paluszki żytnie pełnoziarniste powstają z mąki żytniej razowej, bogatszej w błonnik i składniki mineralne.

Paluszki pojawiły się na rynku europejskim po raz pierwszy prawdopodobnie w 1935 r., a ich przepis został przywieziony z USA. Inne przesłanki mówią jednak, że przepis na tę przekąskę przywędrował z Syrii dopiero w 1949 r.

Paluszki to tradycyjna przekąska, którą każdy zna z dzieciństwa i często powraca do niej w życiu dorosłym. Chrupiący przysmak doskonale nadaje się na prywatne spotkania, imprezy i domówki. To smakołyk, po który bez obaw mogą sięgać także wegetarianie i weganie.

Paluszki BIO powstają z mąki żytniej razowej (na zakwasie), która jest bogata w błonnik i składniki mineralne.

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.

Pełnoziarnista mąka żytnia (89,70%), tłuszcz * (6,5%), zakwas (mąka żytnia, woda) (2,2%), sól himalajska (1,6%).

Wszystkie składniki, oprócz soli himalajskiej pochodzą z upraw ekologicznych.



Wartość odżywcza w 100g paluszków:
Węglowodany: 78,91 g
Tłuszcze: 5,07 g
Białko: 10,50 g
Błonnik: 2,22 g
Sól: 1,35%

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów