Bób prażona solony stworzony został jako szybka, odżywcza przekąska dla zabieganych, do pracy, do szkoły, w czasie wycieczki lub długiej podróży. Może stanowić doskonałą alternatywę dla klasycznych sklepowych chipsów, paluszków czy precelków. Nie tylko zawiera wiele cennych składników odżywczych, ale ze względu na wysoką zawartość białka i błonnika pokarmowego stanowi również bardzo sycącą przekąskę. Sprawdzi się jako drugie śniadanie na uczelni, w szkole lub pracy. Można zabrać ją na długą podróż samochodem, a także na piesze wędrówki lub wycieczki rowerowe. Nie zabiera wiele miejsca i może stanowić zdrowy zastrzyk energii w dowolnym momencie.
Bób prażony solony może stanowić również uzupełnienie dań obiadowych. Idealnie komponuje się ze świeżymi sałatkami oraz makaronami. Warto dodawać go jako „posypkę” do makaronów, sałatek, zup kremów czy kasz.
Bób należy do warzyw strączkowych. Jest bardzo popularny w kuchniach Bliskiego i Dalekiego Wschodu. Jednak ze względu na unikalny smak, bogactwo wartości odżywczych i możliwość szerokiego wykorzystania go w kuchni cieszy się dużą popularnością również w innych częściach świata. Uwielbiają go przede wszystkim weganie i wegetarianie, dla których ta roślina strączkowa stanowi bogate źródło roślinnego, wartościowego białka. W Polsce, najczęściej do przygotowywania dań wykorzystuje się bób świeży lub mrożony. Bób prażony solony może być ciekawą odmianą, stanowiąc doskonałą alternatywę dla wysokokalorycznych słonych przekąsek, takich jak chipsy czy paluszki. Jest niezwykle smaczny i zawiera jednocześnie wiele cennych składników odżywczych.
Bób prażony solony to alternatywne sposób przygotowania tej rośliny strączkowej. Może być spożywany jako zdrowa i sycąca przekąska lub stanowić dodatek do sałatek i dań obiadowych. Produkt Vivo nie zawiera konserwantów i zbędnych sztucznych dodatków. Jest to w 100% naturalny wyrób z najwyższej jakości surowców.
Przygotowany został zgodnie z zasadą „clean label” (czysta etykieta) z tylko 3 składników: bób, olej słonecznikowy i sól morska.
KRAJ POCHODZENIA: Polska, Hiszpania
Bób prażony solony może stanowić również uzupełnienie dań obiadowych. Idealnie komponuje się ze świeżymi sałatkami oraz makaronami. Warto dodawać go jako „posypkę” do makaronów, sałatek, zup kremów czy kasz.
Bób należy do warzyw strączkowych. Jest bardzo popularny w kuchniach Bliskiego i Dalekiego Wschodu. Jednak ze względu na unikalny smak, bogactwo wartości odżywczych i możliwość szerokiego wykorzystania go w kuchni cieszy się dużą popularnością również w innych częściach świata. Uwielbiają go przede wszystkim weganie i wegetarianie, dla których ta roślina strączkowa stanowi bogate źródło roślinnego, wartościowego białka. W Polsce, najczęściej do przygotowywania dań wykorzystuje się bób świeży lub mrożony. Bób prażony solony może być ciekawą odmianą, stanowiąc doskonałą alternatywę dla wysokokalorycznych słonych przekąsek, takich jak chipsy czy paluszki. Jest niezwykle smaczny i zawiera jednocześnie wiele cennych składników odżywczych.
Bób prażony solony to alternatywne sposób przygotowania tej rośliny strączkowej. Może być spożywany jako zdrowa i sycąca przekąska lub stanowić dodatek do sałatek i dań obiadowych. Produkt Vivo nie zawiera konserwantów i zbędnych sztucznych dodatków. Jest to w 100% naturalny wyrób z najwyższej jakości surowców.
Przygotowany został zgodnie z zasadą „clean label” (czysta etykieta) z tylko 3 składników: bób, olej słonecznikowy i sól morska.
KRAJ POCHODZENIA: Polska, Hiszpania