Budyń mandarynkowy liofilizowany 2x30g
Opis Produktu
Gotowy do użycia w kuchni, wolny od konserwantów. Ciesz się unikalnym aromatem i wyjątkowym smakiem mandarynki z Chios przez cały rok. Produkt liofilizowany, zachowujący smak i wartości odżywcze.
Składniki
Składniki to skrobia kukurydziana i proszek z skórki mandarynki (5%), bez składników alergennych. Na 3 porcje potrzebujesz mieszanki kremu kukurydzianego z mandarynką (30g), 440ml mleka lub napoju roślinnego, 2-4 łyżki miodu lub cukru.
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, wymieszaj z mieszanką i słodzikiem, gotuj ciągle mieszając do uzyskania aksamitnej tekstury. Podawaj na zimno lub gorąco. Produkt bez konserwantów, barwników, glutenu i cukru. Zalety Liofilizacji Liofilizacja, znana również jako suszenie sublimacyjne, to metoda dehydratacji produktów w warunkach niskiego ciśnienia i temperatury. Dzięki temu procesowi składniki odżywcze i smak produktu pozostają niezmienione, a okres przydatności do spożycia wydłuża się, ponieważ produkty nie wymagają już przechowywania w lodówce. Liofilizowane produkty są idealne na wycieczki w góry, na morze, na łodzi czy w domku letniskowym – wystarczy dodać ilość wody, która została usunięta. Produkty te są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a także pozwalają na cieszenie się sezonowymi produktami przez cały rok, zmniejszając jednocześnie objętość, wagę i marnotrawstwo materiałowe produktów nawet o 80%.
Produkt jest bezglutenowy, bezcukrowy, stanowi źródło błonnika pokarmowego, nie zawiera dodatku soli, jest wegański i grecki.
Producent: Mastiha Shop
Opis Produktu
Gotowy do użycia w kuchni, wolny od konserwantów. Ciesz się unikalnym aromatem i wyjątkowym smakiem mandarynki z Chios przez cały rok. Produkt liofilizowany, zachowujący smak i wartości odżywcze.
Składniki
Składniki to skrobia kukurydziana i proszek z skórki mandarynki (5%), bez składników alergennych. Na 3 porcje potrzebujesz mieszanki kremu kukurydzianego z mandarynką (30g), 440ml mleka lub napoju roślinnego, 2-4 łyżki miodu lub cukru.
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, wymieszaj z mieszanką i słodzikiem, gotuj ciągle mieszając do uzyskania aksamitnej tekstury. Podawaj na zimno lub gorąco. Produkt bez konserwantów, barwników, glutenu i cukru. Zalety Liofilizacji Liofilizacja, znana również jako suszenie sublimacyjne, to metoda dehydratacji produktów w warunkach niskiego ciśnienia i temperatury. Dzięki temu procesowi składniki odżywcze i smak produktu pozostają niezmienione, a okres przydatności do spożycia wydłuża się, ponieważ produkty nie wymagają już przechowywania w lodówce. Liofilizowane produkty są idealne na wycieczki w góry, na morze, na łodzi czy w domku letniskowym – wystarczy dodać ilość wody, która została usunięta. Produkty te są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a także pozwalają na cieszenie się sezonowymi produktami przez cały rok, zmniejszając jednocześnie objętość, wagę i marnotrawstwo materiałowe produktów nawet o 80%.
Produkt jest bezglutenowy, bezcukrowy, stanowi źródło błonnika pokarmowego, nie zawiera dodatku soli, jest wegański i grecki.
Producent: Mastiha Shop