Zastosowanie żurawiny suszonej w codziennej kuchni
- będzie znakomitym dodatkiem do musli, jogurtów, płatków pożywnego porannego śniadania czy lunchboxa
- może być elementem sałatek owocowych
- w daniach obiadowych - świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs a konfitura z żurawiną świetnie łączy się z serami
Składniki: 60% Żurawina, cukier, olej roślinny lub 54% Żurawina, cukier, olej roślinny *
- skład żurawiny może różnić się w zależności od partii, jeśli Ci zależy na konkretnym składzie zalecamy przed zakupem skonsultować się z Działem Obsługi Klienta
Wartość odżywcza | W 100g produktu | % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ |
1450 kJ/350kcal | 18% |
Tłuszcz | 0,5 g | 1% |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) |
0 g | 0% |
Węglowodany | 84 g | 32% |
W tym | ||
Cukry | 67 g | 74% |
Błonnik | 5 g | - |
Białko | 0,5 g | 1% |
Sól | 0,01 g | <1% |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)”.
pochodzenie: Kanada / USA