Infolinia: 889 133 333

Wiśnia liofilizowana - (100 % wiśni) wiśnie są dobrym źródłem witamin z gr B, witaminy A i C. Zawierają sporo antyoksydantów, które przeciwdziałają wolnym rodnikom. Liofilizacja jest najlepszym sposobem na zachowanie wartości odżywczej suszonych produktów.

Wiśnia liofilizowana zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.

Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.

 

Składniki odżywcze:

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1495 kj / 354 kcal 

Tłuszcz

2.0 g 

w tym kt nasycone

0.7 g

Węglowodany 

72 g 

w tym cukry

58 g

Błonnik

11 g

Białko

6.8 g 

Sól

0.05

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów