Infolinia: 889 133 333
Truskawka liofilizowana - (100% truskawka) jest cennym źródłem witaminy C, A, PP a także witamin z grupy B. Truskawki mają niski indeks glikemiczny, dużą zawartość wapnia, fosforu i magnezu. Działanie przeciwzapalne truskawki zyskują dzięki obecności kwercetyny. Błonnik zawarty w truskawkach wspiera perystaltykę jelit. Zawiera tylko naturalnie występujące cukry z owoców.

Przykładowe zastosowanie: jako chrupiąca przekąska do owsianki, jogurtu, ciast, oraz dekoracji deserów.


Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody. Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne.

Składniki odżywcze:

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1404 kj / 334 kcal 

Tłuszcz

3.1 g 

w tym kt nasycone

<0.1 g

Węglowodany 

59 g 

w tym cukry

51 g

Błonnik

21 g

Białko

7.2 g 

Sól

0.03 g

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów