Infolinia: 889 133 333

Do czego wykorzystać ziarna łuskanego słonecznika:

Łuskane ziarna słonecznika to wyśmienita przekąska. Warto zabrać je do szkoły, pracy i na wycieczkę. Na sklepowych półkach znajdziemy nasiona w karmelu, z dodatkiem różnorodnych przypraw, prażone i solone. Najzdrowsze jednak będą te pozbawione zbędnych dodatków. Słonecznik i pestki dyni to także popularny dodatek do wypieku chleba. Nasiona wzbogacą również smak słodkich ciast, deserów i owocowych koktajli. Będę zdrowym uzupełnieniem porannej owsianki i muesli. Istnieje także wiele przepisów na wytrawne dania z wykorzystaniem tych ziaren. Mielony słonecznik można wykorzystać do przyrządzenia past kanapkowych, całe nasiona często dodaje się często do warzywnych zup-kremów.


Składniki: Słonecznik obłuszczony

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów