Infolinia: 889 133 333

Migdały zastosowanie w kuchni

Migały możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Idealnie pasują zarówno do pełnej świeżych owoców owsianki, jak i kruchych ciasteczek zbożowych. Ponadto, migdały są niezastąpione podczas wypieku świątecznych ciast. Bez przeszkód można połączyć je z warzywami, a nawet mięsem lub rybą.

Migdały zastosowanie w kosmetyce

Olejek migdałowy, powstający z nasion migdałowca, stanowi cenny składnik kosmetyczny. Doskonale wpływa on zarówno na nawilżenie, jak i regenerację suchej skóry. Ponadto, pozyskiwany z gorzkich migdałów, kwas AHA na szeroką skalę wykorzystywany jest w medycynie estetycznej. Na przykład, podczas zabiegów mających na celu zwalczanie trądziku.

 


Składniki: migdały łuskane

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

WITAMINY

Migdały stanowią doskonałą skarbnicę witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminy z grupy B, takie jak: tiamina, ryboflawina, niacyna, kwas foliowy oraz witamina B6. Ponadto, migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu cenną dla zdrowia naszej skóry witaminę E oraz niezbędną dla utrzymania prawidłowej odporności witaminę A.

MINERAŁY

Oprócz faktu, iż migdały są w stanie dostarczyć do naszego organizmu sporą dawkę energii i witamin z grupy B (odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie naszego układu nerwowego). Nasiona migdałowca zapewniają również dowóz niezbędnych dla organizmu minerałów, w tym: wapnia, magnezu, żelaza, potasu, sodu, cynku oraz fosforu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów