Infolinia: 889 133 333

Zastosowanie płatków migdałowych w codziennej kuchni i nie tylko

Płatki migdałów znajdują szerokie zastosowanie w naszej codziennej kuchni:

  • Po pierwsze: z powodzeniem możemy dodać je do porannej owsianki lub placuszków pełnoziarnistych z dodatkiem bakalii;
  • Po drugie: płatki migdałów świetnie komponują się ze smakiem jogurtu naturalnego oraz świeżych owoców, można je również dodawać do sałatek owocowych oraz domowych smoothie;
  • Po trzecie: smak płatków migdałowych idealnie podkreśla charakter drobiu oraz niektórych ryb. Dlatego też, świetnie sprawdzą się one w roli panierki;
  • Po czwarte: z pomocą płatków migdałowych bez trudu przyrządzimy smaczne ciasteczka owsiane oraz pyszny świąteczny piernik;
  • Po piąte: płatki migdałów są niezastąpionym składnikiem sałatki z dodatkiem rukoli, pomidorków koktajlowych, gruszki oraz gorgonzoli.

Co ciekawe, płatki migdałowe mogą znaleźć zastosowanie nie tylko w kuchni, ale również w naszym domowym salonie spa. Dodając je do jogurtu naturalnego oraz łyżeczki miodu, w kilka chwil stworzymy pachnącą maseczkę, która dogłębnie odżywi zmęczoną skórę.


Składniki: Migdały

Wartość odżywcza W 100g produktu % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia
Wartość energetyczna
/energia/
2566 kJ/621 kcal 31%
Tłuszcz 52 g 74%
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
4,74 g 24%
Węglowodany 7,6 g 3%
W tym
Cukry 4,9 g 5%
Błonnik 12,9 g -
Białko 24,1 g 48%
Sól 0,04 g 1%

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów