Infolinia: 889 133 333

Zastosowanie jagód goji w codziennej kuchni

Suszone jagody goji możemy wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Świetnie sprawdzą się w roli wartościowego dodatku do sałatki, jak i pożywnej owsianki. Bez przeszkód można dodać je także do domowych ciasteczek owsianych, jak również jogurtu, czy twarogu. W połączeniu z orzechami i ziarnami zbóż, jagody goji mogą stanowić doskonałą formę przekąski między posiłkami.
Wskazana dzienna dawka do spożycia przez osoby dorosłe, to 20–30g suszonych owoców. Dzieci do 3 roku życia powinny spożywać nie więcej niż 1/3 zalecanej dawki, a dzieci do 10 roku życia – połowę określonej dawki.


Składniki: Jagody goji suszone 

Wartość odżywcza W 100g produktu % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia
Wartość energetyczna
/energia/
1450 kJ/343 kcal 18%
Tłuszcz 7,1 g 10%
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
0 g 0%
Węglowodany 58 g 22%
W tym
Cukry 56 g 62%
Błonnik 7,8 g -
Białko 12 g 24%
Sól 0,06 g 1%

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów