Infolinia: 889 133 333

Jak wykorzystać suszone figi? Oprócz tego, że smakuję doskonale bez dodatków, wzbogacą smak wielu dań. W duecie z orzechami będą świetnym uzupełnieniem porannej owsianki. To idelny pomysł na wysoce energetyczne śniadanie. Bez obaw można dodać je również do ciasta np. zamiast rodzynek. Jak jeść figi suszone? Najlepiej spożywać je bezpośrednio, ale można również wcześniej namoczyć je w wodzie. Wówczas owoce będą bardziej miękkie. Suszone figi świetnie komponują się także z wytrwanymi potrawami. Serwowane z boczkiem lub kozim serem będą oryginalą przystawką na każdej imprezie.


Składniki: Figi suszone

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

Kraj pochodzenia: Turcja/Grecja.

 

Co zawierają figi suszone?

Figi suszone to skarbnica ważnych dla zdrowia witamin i minerałów oraz błonnika pokarmowego. Dostarczają m.in. magnezu, żelaza, potasu, prowitaminy A, witamin z grupy B oraz witaminy C. Zawartość wapnia w 100 gramach tych bakalii jest porównywalna do ilości tego pierwiastka w szklance mleka. Dodatkowo jego działanie jest wspierane przez obecność fosforu. Czy zatem figi suszone są zdrowe? To prawdziwa bomba witaminowa! Nasz organizm z pewnością się odwdzięczy za ten przysmak.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów