Śliwki są doskonałe jako dodatek do deserów, kompotów oraz jako samodzielna przekąska. Można je spożywać zarówno z jogurtem czy owsianką jak i z mięsem i wędlinami. Używa się ich również do farszu do pierogów, pyz, naleśników oraz jako dodatek do dań z kapusty, np. bigosu. Dobrze się wkomponowują w sałatki i surówki warzywne.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SKŁAD: śliwki suszone* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1125 kJ / 266 kcal
Tłuszcz - 0,4 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 60 g,
w tym cukry - 51 g
Błonnik - 7,0 g
Białko - 2,0 g
Sól - 0,2 g