Infolinia: 889 133 333
Tota! Mąka pszenna typ 450 (tortowa) idealna do wypieku ciast biszkoptowych, francuskich, tortów czy pierogów i uszek. Nadaje się także do kruchych ciastek, ciast, gofrów, naleśników czy pączków i faworków – wprost idealnie na tłusty czwartek. Mąka typ 450 sprawdzi się przy zagęszczeniu sosów, zup lub kremów. Dzięki odpowiedniej granulacji wypieki będą udane a po dodaniu do ciasta pierogowego będzie ono pulchne, sprężyste i jędrne. Mąka tortowa jest lekkostrawna, zawiera minerały z grup B1, B2 oraz PP.

Skład: mąka pszenna tortowa typ 450 100%


Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1480 kJ

wartość energetyczna: 337 kcal

białko: 9,2 g

błonnik: 2,6 g

węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)

tłuszcz: 1,2 g

(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)

sól: 0,0 g

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów