Infolinia: 889 133 333
SKŁADNIKI
ekologiczna mąka ŻYTNIA razowa typ 2000.

OPIS
Ekologiczna mąka ŻYTNIA typ 2000 jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego (bardzo zwarta konsystencja), pieczywa mieszanego, ciasta makaronowego, do przyrządzania zakwasu na żur oraz do zagęszczania pasztetów warzywnych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1365 kJ/323 kcal
Tłuszcz 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 61 g
w tym cukry 10 g
Błonnik 13 g
Białko 9,5 g
Sól 0 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów