Makaron Ryżowy 5mm Farmer 400g
Makaron ryżowy jest głównym składnikiem wielu dań, szczególnie kuchni azjatyckiej. Niezbędny do przyrządzenia pad thai, zupy pho czy jako dodatek do dań typu stir-fry (warzyw, mięs smażonych krótko i w wysokiej temperaturze).
Jest bardzo łatwy w przygotowaniu - makaron zalewamy wrzątkiem na 3 - 5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! Teraz dodajemy do niego wcześniej przygotowane warzywa, mięso, używamy jako bazy do smażonego makaronu z dodatkami czy dodajemy do, nie tylko, azjatyckich zup takich jak pho czy tom yam. Spróbuj naszego makaronu ryżowego z zupą pomidorową - połączenie polskiej klasyki z dodatkiem, które zabierze Cie w orientalną podróż.
skład: mąka ryżowa 90%, woda
WARTOŚCI ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1514kJ/356kcal
Tłuszcz 0,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 80g
w tym cukry < 0,5g
Białko 7,0g
sól 0,05
Makaron ryżowy jest głównym składnikiem wielu dań, szczególnie kuchni azjatyckiej. Niezbędny do przyrządzenia pad thai, zupy pho czy jako dodatek do dań typu stir-fry (warzyw, mięs smażonych krótko i w wysokiej temperaturze).
Jest bardzo łatwy w przygotowaniu - makaron zalewamy wrzątkiem na 3 - 5 minut (w zależności od preferowanej twardości makaronu) i odcedzamy. Gotowe! Teraz dodajemy do niego wcześniej przygotowane warzywa, mięso, używamy jako bazy do smażonego makaronu z dodatkami czy dodajemy do, nie tylko, azjatyckich zup takich jak pho czy tom yam. Spróbuj naszego makaronu ryżowego z zupą pomidorową - połączenie polskiej klasyki z dodatkiem, które zabierze Cie w orientalną podróż.
skład: mąka ryżowa 90%, woda
WARTOŚCI ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1514kJ/356kcal
Tłuszcz 0,8g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
Węglowodany 80g
w tym cukry < 0,5g
Białko 7,0g
sól 0,05