Infolinia: 889 133 333
BIO Makaron konjac spaghetti 385g

Bezglutenowy makaron spaghetti do spożywania na zimno lub gorąco. Przygotowany z ekologicznej mąki konjac z dodatkiem ekologicznego błonnika owsianego. Glukomannan konjak to rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny o tej samej nazwie. Bulwa rośliny konjac jest bardzo bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika. Najcenniejszą właściwością rośliny konjac jest wysoka zawartość błonnika. Konjac oprócz zawartości witamin, zawiera również mikroelementy takie jak żelazo, potas i wapń. Konjac jest znany i spożywany w Azji już od bardzo dawna.

Makaron ma tylko 9 kcal i jest źródłem błonnika pokarmowego odpowiedzialnego za prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Jest również odpowiedzialny za uczucie sytości pomimo niskiej kaloryczności.

Jedno opakowanie to porcja dla 2-3 osób.

skład: woda oczyszczona, ekologiczna mąka konjac, ekologiczny błonnik owsiany



WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g/100ml
Wartość energetyczna 35kJ/9kcal
Tłuszcz 0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Błonnik 4g
Białko 0,2g
Sól 0g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

przygotowanie:
Odsącz wodę z worka z makaronem i przepłucz makaron w zimnej wodzie.

1. Dodaj spaghetti do ulubionego sosu lub sałatki.

2. Gotuj makaron przez 1 minutę, odcedź i dodaj do ulubionej potrawy.

3. Podsmaż na patelni przez około minutę i dodaj do ulubionej potrawy.



WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Raz otwarte przechowywać w czystej wodzie maksymalnie 2 dni.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów