Infolinia: 889 133 333
Kasza gryczana jest doskonałym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Mogą ją jeść także osoby z alergią na gluten. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy B.

Kasza gryczana palona to doskonały dodatek do głównego dania obiadowego. Dobrze komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się również do przyrządzania zup oraz może stanowić składnik farszów do pierogów i krokietów. Świetnie smakuje także jako element gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.

Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania większej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.

Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów