Produkty powiązane
Kasza gryczana niepalona 1000 gramKasza gryczana jest doskonałym dodatkiem do obiadu czy kolacji. Mogą ją jeść także osoby z alergią na gluten. Zawiera dużo błonnika i witamin z grupy B.
Kasza gryczana palona to doskonały dodatek do głównego dania obiadowego. Dobrze komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się również do przyrządzania zup oraz może stanowić składnik farszów do pierogów i krokietów. Świetnie smakuje także jako element gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.
Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania większej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.
Kasza gryczana palona to doskonały dodatek do głównego dania obiadowego. Dobrze komponuje się z mięsem i warzywami. Nadaje się również do przyrządzania zup oraz może stanowić składnik farszów do pierogów i krokietów. Świetnie smakuje także jako element gołąbków mięsnych bądź wegetariańskich.
Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną dodać do lekko osolonej gotującej się wody. Proporcja ziaren do płynu powinna wynosić 1:2. Gotować 10-15 minut, regularnie mieszając. Po tym czasie wyłączyć ogień i pozostawić kaszę w garnku pod przykryciem na kilka minut, do wchłonięcia całej wody. W celu uzyskania większej sypkości, do wody można dodać łyżkę oleju.
Dla bezpieczeństwa informujemy, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające gluten.