Infolinia: 889 133 333
Płatki drożdżowe cieszą się rosnącą popularnością szczególnie wśród wegan i wegetarian, jak również znawców zdrowego żywienia. Niniejszy produkt jest bowiem w stanie dostarczyć do naszego organizmu szereg cennych witamin i minerałów, które są niezbędne dla zachowania pełnego zdrowia. Ponadto, płatki drożdżowe są nie tylko składnikiem ciast, czy innych wyrobów drożdżowych, ale również nadają one niezwykłych walorów smakowych licznym potrawom.


Płatki drożdżowe nieaktywne – dawkowanie i zastosowanie w kuchni
Każdego dnia nie powinniśmy spożywać więcej niż 3 płaskie łyżeczki płatków drożdżowych. Dzięki temu, zapewnimy sobie dobre zdrowie i samopoczucie. Niniejszy produkt jesteśmy w stanie wykorzystać w naszej kuchni na wiele różnych sposobów. Doskonale nadaje się on do wyrobu pizzy, jak również zagęszczania licznych sosów i zapiekanek warzywnych. W połączeniu z orzechami, płatki owsiane mogą stanowić przepyszną panierkę zarówno do dań mięsnych, jak i wegańskich. Płatki drożdżowe stosuj też do:
- do jogurtu naturalnego, kefiru
- do zupy, sosu, w ramach zagęszczenia konsystencji
- do domowej pasty z warzyw

W 100 gramach płatków drożdżowych znajdziemy około 331 kalorii. Warto jednak pamiętać, że nie są to puste kalorie. Nieaktywne płatki drożdżowe są w stanie dostarczyć do naszego organizmu szereg cennych składników (w tym błonnika oraz chromu), które przyczyniają się nie tylko do poprawy funkcjonowania naszego organizmu, ale również przyspieszenia procesu odchudzania.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów