Infolinia: 889 133 333

Łuska babki jajowatej sprawdzi się doskonale jako dodatek do wszelkiego rodzaju półpłynnych potraw. Posiada bardzo neutralny smak i lekko zagęszczające właściwości. Można używać jej do przyrządzania owsianek, kaszek, musów i koktajlów. Sprawdzi się także jako dodatek do musli, jogurtów i kefirów.

Dzienna dawka łuski babki jajowatej to około 8-12 g. Produkt należy spożywać z dużą ilością płynnego lub półpłynnego pożywienia. Przy określaniu dziennej porcji warto wziąć pod uwagę całokształt diety oraz ilość błonnika pokarmowego, jaką spożywamy z innych źródeł.


Składniki:  łupina (łuska) nasienia babki jajowatej

Wartość odżywcza W 100g produktu % RWS (Referencyjne Wartości Spożycia
Wartość energetyczna
/energia/
722 kJ/180 kcal 9%
Tłuszcz <0,5g <1%
W tym
Kwasy tłuszczowe nasycone
(kwasy nasycone)
<0,1g <1%
Węglowodany 0,9 g 0,4%
W tym
Cukry 0,6 g 0,7%
Białko 1,1 g 2,2%
Sól 0,05 g <1%

 

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów