Infolinia: 889 133 333

Ekologiczny amarantus inaczej zwany szarłatem, jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie.


Sposób przygotowania:

wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 minut.

Warunki przechowania
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

SKŁAD: Amarantus* 100%.

*składniki pochodzące z upraw ekologicznych

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna:  1692 kJ/ 401 kcal

Tłuszcz: 6,5 g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,5 g

Węglowodany: 66 g

- w tym cukry: 1,7 g

Białko: 15 g

Sól: 0 g

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów