Infolinia: 889 133 333

Kaszka Owsiano - Orkiszowo - Gryczana z Soczewicą HELPA BIO, 200g

Kaszka z dodatkiem czerwonej soczewicy to świetne źródło białka. Może stać się bazą do pełnowartościowego, wegańskiego posiłku. Ugotowana kaszka ma konsystencję delikatnego puddingu i może być podana zarówno na słodko, jak i na słono. Strączki warto wprowadzać do diety już od najmłodszych lat, gdyż są doskonałym roślinnym źródłem białka. Smak soczewicy jest delikatnie wyczuwalny, główną nutą są dobrze znane smaki zbożowe.

Kaszki ze strączkami to wyjątkowa nowość na rynku. Tego jeszcze nie było! To kaszki pełne nowych mocy! Dobrze znane ekologiczne kaszki do gotowania z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy to bogate w białko produkty, które mogą stać się bazą do pełnowartościowego, wegańskiego posiłku. Nasiona roślin strączkowych to bogactwo białka, błonnika i składników mineralnych. Warto zadbać o to, by były elementem urozmaiconej diety już od najmłodszych lat. Nowe kaszki mogą ułatwić zapoznanie się ze strączkami małym smakoszom. Połączenie kaszek ze strączkami to wygoda dla rodzica i znana, przyjemna konsystencja dla dziecka.Oprócz tego, można z pomocą kaszek ze strączkami stworzyć wiele ciekawych dań. Nadadzą się świetnie jako baza naleśników, gofrów czy placków.

Kaszka nie jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego.

Składniki:
kaszka owsiana ekologiczna (40%), kaszka orkiszowa pełnoziarnista ekologiczna (30%), mąka z soczewicy czerwonej ekologicznej (20%), kaszka gryczana ekologiczna (10%)

Wartość odżywcza na 100g suchego produktu:
Wartość energetyczna 1509 kJ/357 kcal
Tłuszcz 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 64 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 8,8 g
Białko 15 g
Sól 0,01 g

Alergeny:
Zboża zawierające gluten.

Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. w temp. 15-25C

Producent
HELPA
Kineskopowa 1D
05-500 Piaseczno

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów