Infolinia: 889 133 333
Słonecznik nasiona kiełki 20g TORAF

  • naturalne źródło zdrowia i witalności
  • wysoka zawartość witaminy C, PP, D, A oraz składników mineralnych tj. magnez, potas, fosfor, wapń, żelazo, miedź i cynk
  • bogate źródło białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • wyrazisty, lekko orzechowy smak

Przygotowanie kiełków:
Bezpośrednie przed wyłożeniem nasion słonecznika na kiełkownicę należy usunąć łupiny nasienne, następnie obrane nasiona umieścić w naczyniu do odmoczenia. Po odmoczeniu nasiona intensywnie mieszamy, po czym wybieramy przezroczyste łupinki wypływające na powierzchnię wody. Po wyłożeniu nasion na kiełkownicę należy je przepłukiwać raz dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 3-5 cm, po 3-4 dniach.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów