Infolinia: 889 133 333
Rzodkiewka nasiona na kiełki 20g TORAF

  • naturalne źródło zdrowia i witalności
  • wysoka zawartość witaminy C (2-krotnie wyższa niż w przypadku korzenia rzodkiewki)
  • ostry, pieprzny, wyrazisty smak

Przygotowanie kiełków:
  • Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
  • Inną metodą produkcji kiełków jest ich produkcja w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona, następnie przesypać je do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, następnie zlać wodę, nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nienasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3 cm, po 3-7 dniach.

Newlsetter

Dopisz się do Newslettera i bądź na bieżąco!

Wróć do zakupów