Żen-szeń syberyjski (Eleuterokok kolczasty) jest rośliną leczniczą o długiej tradycji w medycynie wschodniej. Surowcem zielarskim są kłącza i rozłogi, które zawierają wiele substancji aktywnych, takich jak eleuterozydy, flawonoidy, polisacharydy czy fitosterole. Żen-szeń syberyjski ma działanie adaptogenne, czyli pomaga organizmowi dostosować się do stresu i zmieniających się warunków środowiskowych. Ponadto wspomaga układ odpornościowy, nerwowy i krążenia, poprawia wydolność fizyczną i umysłową oraz łagodzi zmęczenie i osłabienie .
Żen-szeń syberyjski jest produktem najwyższej jakości. Korzeń cięty żen-szenia syberyjskiego można zaparzać jako herbatę lub dodawać do potraw jako aromatyczny dodatek. Produkt jest pakowany w foliowe opakowanie z zamknięciem strunowym, które zapewnia świeżość i trwałość produktu.
Żeń-szeń syberyjski to doskonały wybór dla osób szukających naturalnego sposobu na poprawę zdrowia i samopoczucia.
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Najprostszą i zarazem najskuteczniejszą formą używania żeń-szenia jest żucie wysuszonych korzeni.
Żucie korzeni:
1gram żeń-szenia żuć około 10-15 minut. Dla poprawy smaku można żuć z miodem.
Napar:
1-2 łyżki surowca zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 45 minut, przecedzić. Pić rano i w południe po 100-200 ml naparu.
Żen-szeń syberyjski jest produktem najwyższej jakości. Korzeń cięty żen-szenia syberyjskiego można zaparzać jako herbatę lub dodawać do potraw jako aromatyczny dodatek. Produkt jest pakowany w foliowe opakowanie z zamknięciem strunowym, które zapewnia świeżość i trwałość produktu.
Żeń-szeń syberyjski to doskonały wybór dla osób szukających naturalnego sposobu na poprawę zdrowia i samopoczucia.
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Produkt może zawierać: gluten, gorczycę, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne. Jest to spowodowane faktem, że na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające te alergeny.
Najprostszą i zarazem najskuteczniejszą formą używania żeń-szenia jest żucie wysuszonych korzeni.
Żucie korzeni:
1gram żeń-szenia żuć około 10-15 minut. Dla poprawy smaku można żuć z miodem.
Napar:
1-2 łyżki surowca zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 45 minut, przecedzić. Pić rano i w południe po 100-200 ml naparu.