Spirulina z Krety 100% płatki jest produktem naturalnym i ekologicznym, który zawiera bogactwo składników odżywczych i korzystnie wpływa na zdrowie. Spirulina jest niebieskozieloną algą o wysokiej zawartości białka, witamin, minerałów i antyoksydantów. Może wspomagać układ odpornościowy, poprawiać kondycję skóry i włosów, regulować poziom cukru i cholesterolu we krwi oraz zapobiegać anemii. Płatki spiruliny z Krety są łatwe w użyciu i mogą być dodawane do koktajli, sałatek, jogurtów lub pieczywa.
Jedna porcja (5g) dostarcza około 3g białka i pokrywa zapotrzebowanie na witaminę B12 i żelazo.
Spirulina z Krety 100% płatki 25g jest produktem wysokiej jakości i certyfikowanym przez Unię Europejską jako ekologiczny.
Nieprzetworzona biomasa, suszona w promieniach greckiego słońca, o chrupiącej strukturze i przyjemnym smaku.
Produkt naturalny, bez konserwantów i pestycydów.
Kreteńska Spirulina jest produkowana w jej autentycznej postaci, czyli płatków, bez poddawania obróbce lub dodawaniu innych substancji w celu zwiększenia gramatury (proszek, tabletki).
W przeciwieństwie od spiruliny produkowanej masowo, gdzie suszenie odbywa się mechanicznie, suszenie spiruliny odbywa się w 100% naturalnie na słońcu i jest przeprowadzane tego samego dnia, nadając jej chrupiący i przyjemny smak. Warunki klimatyczne w rejonie Rethymno z powodu intensywnego nasłonecznienia przez cały rok, są idealne do uprawy najwyższej jakości spiruliny. Słońce, woda, powietrze i cały klimat Krety mają swój odrębny wpływ na zawartość minerałów, składników odżywczych, witamin, pierwiastków śladowych, białka, przeciwutleniaczy i enzymów. Ze względu na jej naturalne i szybkie wysychanie, w przeciwieństwie do innych produktów na rynku, kreteńska spirulina ma bardzo przyjemny zapach i smak, a jej kolor jest jasnozielony w odcieniach niebieskiego.
Przygotowanie:
1-3 łyżeczki (max. 3-5g dziennie) dodać do napoju, sałatki czy koktajlu i spożyć najlepiej rano lub wieczorem.
Składniki:
spirulina (glony Arthrospira platensis)
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Producent: Spirulina Krtis
Jedna porcja (5g) dostarcza około 3g białka i pokrywa zapotrzebowanie na witaminę B12 i żelazo.
Spirulina z Krety 100% płatki 25g jest produktem wysokiej jakości i certyfikowanym przez Unię Europejską jako ekologiczny.
Nieprzetworzona biomasa, suszona w promieniach greckiego słońca, o chrupiącej strukturze i przyjemnym smaku.
Produkt naturalny, bez konserwantów i pestycydów.
Kreteńska Spirulina jest produkowana w jej autentycznej postaci, czyli płatków, bez poddawania obróbce lub dodawaniu innych substancji w celu zwiększenia gramatury (proszek, tabletki).
W przeciwieństwie od spiruliny produkowanej masowo, gdzie suszenie odbywa się mechanicznie, suszenie spiruliny odbywa się w 100% naturalnie na słońcu i jest przeprowadzane tego samego dnia, nadając jej chrupiący i przyjemny smak. Warunki klimatyczne w rejonie Rethymno z powodu intensywnego nasłonecznienia przez cały rok, są idealne do uprawy najwyższej jakości spiruliny. Słońce, woda, powietrze i cały klimat Krety mają swój odrębny wpływ na zawartość minerałów, składników odżywczych, witamin, pierwiastków śladowych, białka, przeciwutleniaczy i enzymów. Ze względu na jej naturalne i szybkie wysychanie, w przeciwieństwie do innych produktów na rynku, kreteńska spirulina ma bardzo przyjemny zapach i smak, a jej kolor jest jasnozielony w odcieniach niebieskiego.
Przygotowanie:
1-3 łyżeczki (max. 3-5g dziennie) dodać do napoju, sałatki czy koktajlu i spożyć najlepiej rano lub wieczorem.
Składniki:
spirulina (glony Arthrospira platensis)
Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i zacienionym miejscu.
Producent: Spirulina Krtis