Shoarma jest pikantną przyprawą, najpopularniejszą w kuchni arabskiej. Poleca się dodawać do potraw z wieprzowiny i drobiu.
Skład: kminek, kolendra, czosnek granulowany, papryka, kurkuma, goździki, papryka ostra, imbir, pierz czarny, cynamon, sól
Shoarma jest pikantną przyprawą, najpopularniejszą w kuchni arabskiej. Poleca się dodawać ją do potraw z wieprzowiny i drobiu, aby nadać im wyjątkowy smak i aromat.
Shoarma zawiera wiele ziół i przypraw korzennych, takich jak papryka słodka, cynamon, goździki, kmin rzymski, gałka muszkatołowa czy kardamon.
Shoarma świetnie komponuje się również z papryką, pieczarkami czy zapiekanym serem żółtym. Można ją kupić gotową w sklepie lub przygotować samodzielnie w domu.
Skład: kminek, kolendra, czosnek granulowany, papryka, kurkuma, goździki, papryka ostra, imbir, pierz czarny, cynamon, sól
Shoarma jest pikantną przyprawą, najpopularniejszą w kuchni arabskiej. Poleca się dodawać ją do potraw z wieprzowiny i drobiu, aby nadać im wyjątkowy smak i aromat.
Shoarma zawiera wiele ziół i przypraw korzennych, takich jak papryka słodka, cynamon, goździki, kmin rzymski, gałka muszkatołowa czy kardamon.
Shoarma świetnie komponuje się również z papryką, pieczarkami czy zapiekanym serem żółtym. Można ją kupić gotową w sklepie lub przygotować samodzielnie w domu.