Pieprz kolorowy jest dodawany do pikantnych potraw, którym nadaje charakterystyczny smak i aromat.
Pieprz kolorowy to mieszanka ziaren pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego. Każdy z nich ma nieco inną barwę, aromat i smak. Pieprz kolorowy nadaje potrawom bogaty i złożony charakter. Można go używać do mięs, ryb, warzyw, sosów i sałatek.
Pieprz kolorowy jest bogaty w przeciwutleniacze i ma właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne.
Aby uzyskać najlepszy efekt, należy mielić pieprz kolorowy tuż przed użyciem.
Pieprz kolorowy to mieszanka ziaren pieprzu czarnego, białego, zielonego i różowego. Każdy z nich ma nieco inną barwę, aromat i smak. Pieprz kolorowy nadaje potrawom bogaty i złożony charakter. Można go używać do mięs, ryb, warzyw, sosów i sałatek.
Pieprz kolorowy jest bogaty w przeciwutleniacze i ma właściwości antybakteryjne i przeciwzapalne.
Aby uzyskać najlepszy efekt, należy mielić pieprz kolorowy tuż przed użyciem.