Pasta curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym aromacie. Ceniona za swą unikalność, zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej. Możliwości zastosowania past curry są nieograniczone. Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne zioła i przyprawy dające produkt wyrazisty w smaku oraz idealnie podkreślający smak przygotowywanych z nią dań.
Zielona pasta curry to jedna z trzech wersji pasty do przygotowywania najpopularniejszego tajskiego posiłku jakim jest zielone tajskie curry. Zielona pasta jest najostrzejsza ze wszystkich! Jej skład to m.in. świeże, zielone chilli (aż 33%) z dodatkiem galangalu oraz trawy cytrynowej nadającej paście pikantnego, jednocześnie orzeźwiającego smaku.
Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
SKŁAD: Świeże chili zielone 33%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, nasiona kolendry
Zielona pasta curry to jedna z trzech wersji pasty do przygotowywania najpopularniejszego tajskiego posiłku jakim jest zielone tajskie curry. Zielona pasta jest najostrzejsza ze wszystkich! Jej skład to m.in. świeże, zielone chilli (aż 33%) z dodatkiem galangalu oraz trawy cytrynowej nadającej paście pikantnego, jednocześnie orzeźwiającego smaku.
Zastosowanie past curry jest bardzo szerokie: od oryginalnych tajskich dań przez zupy do gęstych dipów lub sosów do mięs i warzyw.
Zielona pasta curry służy do przygotowania tajskiego zielonego curry. Jest to danie składające się z z warzyw oraz tofu, mięsa lub owoców morza, z dodatkiem pasty curry i mleka kokosowego. Najczęściej podaje się je z ryżem. Pasta może służyć również do przyprawiania zup, sosów i dipów.
SKŁAD: Świeże chili zielone 33%, trawa cytrynowa, czosnek, szalotka, sól, galangal, kmin, nasiona kolendry