Kmin rzymski, inaczej kumin, pochodzi z Egiptu. Obecnie rośnie w większości ciepłych krajów.
Kmin rzymski jest przyprawą o korzennym i lekko gorzkim smaku, która pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Jest często używany w kuchniach Bliskiego Wschodu, Afryki Północnej i Europy Południowej.
Kmin rzymski ma wiele właściwości zdrowotnych, takich jak poprawa trawienia, obniżenie poziomu cholesterolu i cukru we krwi oraz działanie przeciwzapalne i antybakteryjne.
Należy przechowywać go w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu.
Kmin rzymski jest przyprawą o korzennym i lekko gorzkim smaku, która pochodzi z basenu Morza Śródziemnego. Jest często używany w kuchniach Bliskiego Wschodu, Afryki Północnej i Europy Południowej.
Kmin rzymski ma wiele właściwości zdrowotnych, takich jak poprawa trawienia, obniżenie poziomu cholesterolu i cukru we krwi oraz działanie przeciwzapalne i antybakteryjne.
Należy przechowywać go w szczelnie zamkniętym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu.