
Produkty powiązane

Anyż GRYS.
ZASTOSOWANIE
Niezbędny dodatek do dań kuchni chińskiej. W Polsce używa się go coraz częściej do przyprawiania potraw z kurczaka i wołowiny, a także zup. Anyż gwiazdkowy dodaje się do smakołyków, takich jak wyroby piekarnicze, dżemy, ziołowe herbaty lecznicze, kompoty i likiery.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
SKŁAD: anyż gwiaździsty grys
Anyż charakteryzuje się specyficznym, mocnym aromatem. W smaku podobny jest nieco do kopru włoskiego i lukrecji. Przyprawa stosowana jest głównie w kuchni chińskiej gdzie znany jest od bardzo dawna. Obecnie, w Polsce, anyż stosuje się głównie w przemyśle cukierniczym i piekarniczym, ale nie tylko. Na sklepowych półkach znajdziemy ciasta, ciastka i cukierki z anyżem. Charakterystyczna woń anyżu, dobywa się też z wielu butelek z nalewkami i wódkami. Anyż bywa dodawany do dań warzywnych, drobiu i zup.
ZASTOSOWANIE
Niezbędny dodatek do dań kuchni chińskiej. W Polsce używa się go coraz częściej do przyprawiania potraw z kurczaka i wołowiny, a także zup. Anyż gwiazdkowy dodaje się do smakołyków, takich jak wyroby piekarnicze, dżemy, ziołowe herbaty lecznicze, kompoty i likiery.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
SKŁAD: anyż gwiaździsty grys
Anyż charakteryzuje się specyficznym, mocnym aromatem. W smaku podobny jest nieco do kopru włoskiego i lukrecji. Przyprawa stosowana jest głównie w kuchni chińskiej gdzie znany jest od bardzo dawna. Obecnie, w Polsce, anyż stosuje się głównie w przemyśle cukierniczym i piekarniczym, ale nie tylko. Na sklepowych półkach znajdziemy ciasta, ciastka i cukierki z anyżem. Charakterystyczna woń anyżu, dobywa się też z wielu butelek z nalewkami i wódkami. Anyż bywa dodawany do dań warzywnych, drobiu i zup.